Tarım ve Hayvancılık Alanındaki Meslek Standartlarını MAKÜ Belirleyecek

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 27.11.2024 - 08:52, Güncelleme: 27.11.2024 - 08:52
 

Tarım ve Hayvancılık Alanındaki Meslek Standartlarını MAKÜ Belirleyecek

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında, tarım ve hayvancılık alanında kritik öneme sahip 4 mesleğin Ulusal Meslek Standartları (UMS) hazırlanacak.
Ulusal Meslek Standardı, bir mesleğin başarıyla icra edilebilmesi için gereken bilgi, beceri, tavır ve tutumları tanımlayan asgari normları içeriyor. Bu protokol, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık sektöründeki mesleki yeterliliklerini daha ileri bir seviyeye taşımayı hedefliyor.   Hangi Meslekler Standartlaşacak? Protokol kapsamında belirlenen meslekler:   -Tarım İşçisi, -Süt İşleme Elemanı, -Kanatlı Hayvan Yetiştirme Elemanı, -Kanatlı Hayvan Cinsiyet Ayrım Elemanı.   Bu süreçte, mesleklerde ortaya çıkan yeni beceriler tanımlanacak ve Akıllı Tarım uygulamaları gibi modern teknolojiler göz önünde bulundurulacak.   MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, imza töreninde yaptığı açıklamada, “Hayvancılıkta ihtisaslaşmış bir üniversite olarak tarım ve hayvancılık alanında mesleklerin standartlarını tanımlama yetkisi alması, MAKÜ’nün başarılarını bir kez daha tescilliyor ve üniversite markamıza değer katıyor. Üniversite olarak, yalnızca bölgesel kalkınmaya değil, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık ekosistemine de önemli katkılar sunuyoruz ve sunmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.   Törene, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın yanı sıra Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Öçal da katıldı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında, tarım ve hayvancılık alanında kritik öneme sahip 4 mesleğin Ulusal Meslek Standartları (UMS) hazırlanacak.

Ulusal Meslek Standardı, bir mesleğin başarıyla icra edilebilmesi için gereken bilgi, beceri, tavır ve tutumları tanımlayan asgari normları içeriyor. Bu protokol, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık sektöründeki mesleki yeterliliklerini daha ileri bir seviyeye taşımayı hedefliyor.

 

Hangi Meslekler Standartlaşacak?

Protokol kapsamında belirlenen meslekler:

 

-Tarım İşçisi,

-Süt İşleme Elemanı,

-Kanatlı Hayvan Yetiştirme Elemanı,

-Kanatlı Hayvan Cinsiyet Ayrım Elemanı.

 

Bu süreçte, mesleklerde ortaya çıkan yeni beceriler tanımlanacak ve Akıllı Tarım uygulamaları gibi modern teknolojiler göz önünde bulundurulacak.

 

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, imza töreninde yaptığı açıklamada, “Hayvancılıkta ihtisaslaşmış bir üniversite olarak tarım ve hayvancılık alanında mesleklerin standartlarını tanımlama yetkisi alması, MAKÜ’nün başarılarını bir kez daha tescilliyor ve üniversite markamıza değer katıyor. Üniversite olarak, yalnızca bölgesel kalkınmaya değil, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık ekosistemine de önemli katkılar sunuyoruz ve sunmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

 

Törene, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın yanı sıra Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Öçal da katıldı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.