NATO Genel Sekreteri Rutte: Kısıtlama getirmemek daha iyi olur

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.10.2024 - 11:09, Güncelleme: 21.10.2024 - 11:09
 

NATO Genel Sekreteri Rutte: Kısıtlama getirmemek daha iyi olur

NATO Genel Sekreteri Rutte: Kısıtlama getirmemek daha iyi olur
İTALYA, (DHA) - NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Kiev'e gönderilen silahlara ittifak açısından kısıtlama getirilmemesinin daha iyi olacağını söyledi.NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, G7 Savunma Bakanları dolayısıyla gittiği İtalya'da kamu yayıncısı RAI 3 kanalına açıklamada bulundu. Rutte, bazı müttefik ülkeler arasında Ukrayna'ya destek için gönderilen silahların Rusya topraklarına yönelik saldırılarda kullanılması ile ilgili tartışma konusunda, "Kiev'in güçlü bir konumda müzakere masasına gelmesini sağlamak için yardıma ihtiyacımız var. NATO açısından kısıtlama getirmemek daha iyi olur ancak sınırlama koyup koymamak müttefiklerin sorumluluğundadır. Bu, NATO'ya bağlı değil, bence kısıtlamalardan kaçınmak daha iyi olur" dedi.
NATO Genel Sekreteri Rutte: Kısıtlama getirmemek daha iyi olur

İTALYA, (DHA) - NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Kiev'e gönderilen silahlara ittifak açısından kısıtlama getirilmemesinin daha iyi olacağını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, G7 Savunma Bakanları dolayısıyla gittiği İtalya'da kamu yayıncısı RAI 3 kanalına açıklamada bulundu. Rutte, bazı müttefik ülkeler arasında Ukrayna'ya destek için gönderilen silahların Rusya topraklarına yönelik saldırılarda kullanılması ile ilgili tartışma konusunda, "Kiev'in güçlü bir konumda müzakere masasına gelmesini sağlamak için yardıma ihtiyacımız var. NATO açısından kısıtlama getirmemek daha iyi olur ancak sınırlama koyup koymamak müttefiklerin sorumluluğundadır. Bu, NATO'ya bağlı değil, bence kısıtlamalardan kaçınmak daha iyi olur" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.