Vali Dr. Türker Öksüz'ün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Mesajlar (Akca Gazete) - Akca Gazete | 23.07.2024 - 10:58, Güncelleme: 23.07.2024 - 10:58
 

Vali Dr. Türker Öksüz'ün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından, toplumun gerçekleri öğrenmesin de önemli rol oynayan, toplumdan gelen istekleri yansıtarak kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan, bireylerin haber alma hakkını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır.
Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Devletimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, “Basın, milletin müşterek sesidir...” sözü basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu en güzel şekilde ortaya koymaktadır.   Büyük bir özveriyle, çeşitli zorluklar içerisinde gazetecilik görevini ifa ederken ilimizde ve bölgemizde yaşanan olayları ve gelişmeleri kamuoyuna duyuran, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, görevlerini bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine yürekten inanıyor, her türlü zorluğa rağmen sorumluluk bilinciyle, basın ahlak ilkeleri doğrultusunda çalışan basın mensuplarımızın her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.                         Bu duygu ve düşüncelerle; başta ilimizde görev yapan basın mensupları olmak üzere bütün basın mensuplarının, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.  
Basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından, toplumun gerçekleri öğrenmesin de önemli rol oynayan, toplumdan gelen istekleri yansıtarak kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan, bireylerin haber alma hakkını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır.

Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.


Devletimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, “Basın, milletin müşterek sesidir...” sözü basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu en güzel şekilde ortaya koymaktadır.  


Büyük bir özveriyle, çeşitli zorluklar içerisinde gazetecilik görevini ifa ederken ilimizde ve bölgemizde yaşanan olayları ve gelişmeleri kamuoyuna duyuran, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, görevlerini bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine yürekten inanıyor, her türlü zorluğa rağmen sorumluluk bilinciyle, basın ahlak ilkeleri doğrultusunda çalışan basın mensuplarımızın her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.  

                     
Bu duygu ve düşüncelerle; başta ilimizde görev yapan basın mensupları olmak üzere bütün basın mensuplarının, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.


 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.