TKDK TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 19.07.2024 - 08:41, Güncelleme: 19.07.2024 - 08:41
 

TKDK TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından bugün; Bucak Ziraat Odası Eğitim Salonu’nda TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut YILDIRAN’ ın sunumuyla tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Bucak’ın potansiyellerini değerlendirmek açısından bu toplantıyı çok önemsediğini ve TKDK’nın her yıl tarımsal alanda kırsal kalkınmaya yönelik çok ciddi hibe projeleri gerçekleştirdiğini ifade eden Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal ÖZEL, tüm katılımcılar ve kurum temsilcilerine yönelik olarak; TKDK kapsamında verilen destekleri (Turizm-Tarım-Hayvancılık-Enerji-Balıkçılık-Arıcılık-Zanaatkârlık-Yetiştiricilik) içeren  tanıtım ve bilgilendirmelerin hızlıca yapılmasını, kısa sürede projelerin hazırlanıp sunulması gerektiğini belirtti. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörü Mesut YILDIRAN, sunumlar eşliğinde bilgilendirme yaptı. Sunumunda TKDK’nın yapısı, görev ve sorumlukları, desteklenen iller, yapılan hibe destekleri, Avrupa Birliği ile yürütülen IPARD programının amaçları ve bu programın içeriği, programdan faydalanan iller hakkında bilgiler verdi. TKDK’ndan hibe nasıl alınır? Destek verilmeye uygun yatırım alanları nelerdir? Başvuru için gerekli olan şartları ve yatırımı tamamlanan projelerden örnek kesitler vererek, katılımcıların sorularını cevapladı.   Sunumun ardından Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal ÖZEL, “İlimizdeki turizm, tarım ve hayvancılık faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Bu alanda önemli hibe destekleri sunan TKDK’nın çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldık. Buradaki hibe desteklerin maksimum düzeyde yararlanmak için ilgili kurumlarımız; başta tanıtım ve proje hazırlama faaliyeti olmak üzere üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmelidir.  Zirai faaliyetler konusunda zengin olan ilimizin bize sunduğu tarım ve hayvancılık çeşitliliğinden yaralanmayı ve bölgemiz için verimliliği artırmayı istiyoruz. İlçe olarak tarım ürünlerindeki çeşitliliğimiz ve eşsiz doğamızla var olan potansiyelimizi maksimum seviyede kullanmayı hedefliyoruz. Bunun için gerekli çalışmaları zaman kaybetmeden başlatmamız gerekmektedir" dedi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından bugün; Bucak Ziraat Odası Eğitim Salonu’nda TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut YILDIRAN’ ın sunumuyla tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bucak’ın potansiyellerini değerlendirmek açısından bu toplantıyı çok önemsediğini ve TKDK’nın her yıl tarımsal alanda kırsal kalkınmaya yönelik çok ciddi hibe projeleri gerçekleştirdiğini ifade eden Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal ÖZEL, tüm katılımcılar ve kurum temsilcilerine yönelik olarak; TKDK kapsamında verilen destekleri (Turizm-Tarım-Hayvancılık-Enerji-Balıkçılık-Arıcılık-Zanaatkârlık-Yetiştiricilik) içeren  tanıtım ve bilgilendirmelerin hızlıca yapılmasını, kısa sürede projelerin hazırlanıp sunulması gerektiğini belirtti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörü Mesut YILDIRAN, sunumlar eşliğinde bilgilendirme yaptı. Sunumunda TKDK’nın yapısı, görev ve sorumlukları, desteklenen iller, yapılan hibe destekleri, Avrupa Birliği ile yürütülen IPARD programının amaçları ve bu programın içeriği, programdan faydalanan iller hakkında bilgiler verdi. TKDK’ndan hibe nasıl alınır? Destek verilmeye uygun yatırım alanları nelerdir? Başvuru için gerekli olan şartları ve yatırımı tamamlanan projelerden örnek kesitler vererek, katılımcıların sorularını cevapladı.

 

Sunumun ardından Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal ÖZEL, “İlimizdeki turizm, tarım ve hayvancılık faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Bu alanda önemli hibe destekleri sunan TKDK’nın çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldık. Buradaki hibe desteklerin maksimum düzeyde yararlanmak için ilgili kurumlarımız; başta tanıtım ve proje hazırlama faaliyeti olmak üzere üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmelidir.  Zirai faaliyetler konusunda zengin olan ilimizin bize sunduğu tarım ve hayvancılık çeşitliliğinden yaralanmayı ve bölgemiz için verimliliği artırmayı istiyoruz. İlçe olarak tarım ürünlerindeki çeşitliliğimiz ve eşsiz doğamızla var olan potansiyelimizi maksimum seviyede kullanmayı hedefliyoruz. Bunun için gerekli çalışmaları zaman kaybetmeden başlatmamız gerekmektedir" dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.