Şanlıurfa Valisi Şıldak: Maalesef suç ve suçlular durmayacaktır

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 26.08.2024 - 17:24, Güncelleme: 26.08.2024 - 17:24
 

Şanlıurfa Valisi Şıldak: Maalesef suç ve suçlular durmayacaktır

Şanlıurfa Valisi Şıldak: Maalesef suç ve suçlular durmayacaktır
Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA Valisi Hasan Şıldak, kentte yaşanan suç ve güvenlik konularına ilişkin basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, Şanlıurfa’da son 8 ayda 47 kişinin cinayet nedeniyle hayatını kaybettiği ve 37 kişinin boğularak öldüğü belirtildi. Vali Şıldak, "Asayişte eksikler olabilir, maalesef suç ve suçlular durmayacaktır. Bizim görevimiz, en başta fırsat vermemek ve suçun oluşumunu engellemektir," dedi.Şanlıurfa Valiliği konferans salonunda yapılan 'Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme’ toplantısına Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici de katıldı. Toplantıda, uyuşturucuyla mücadele, trafik uygulamaları ve aranan şahısların yakalanması gibi konularda kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.Şanlıurfa’nın asayiş bilançosuna yönelik açıklamada bulunarak konuşmasına başlayan Vali Şıldak, son bir ayda 13, son 8 ayda ise toplam 47 kişinin cinayet nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca, son 8 ayda 37 kişinin boğulma sonucu öldüğünü belirtti.REKOR SEVİYEDE HÜKÜMLÜ YAKALANDIAğustos ayında rekor seviyede 227 şahsın yakalandığını ve bunların hüküm giymiş suçlular olduğunu ifade eden Vali Şıldak, bu kişilerin cezaevine sevk edildiğini söyledi. Şıldak, kasten öldürme suçundan aranan 12 kişi, hırsızlık suçundan aranan 50 kişi, uyuşturucu ticaretinden aranan 20 kişi, silah kaçakçılığından aranan 4 kişi, dolandırıcılık suçundan aranan 20 kişi ve diğer suçlardan aranan 121 kişinin yakalandığını açıkladı.Şanlıurfa'nın daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için çalışmaların devam edeceğini belirten Vali Şıldak, "Temel amacımız, şehrimizi en güvenli şehirler arasında yer almasıdır. Mevcut durumda asayişin düzgün olduğu ve giderek iyileşen bir seviyede olduğunu söyleyebilirim. Eksikler olabilir; ancak suç ve suçlular durmayacaktır. Bizim görevimiz, suçun oluşumunu engellemektir"diye konuştu. (DHA)FOTOĞRAFLI
Şanlıurfa Valisi Şıldak: Maalesef suç ve suçlular durmayacaktır

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA Valisi Hasan Şıldak, kentte yaşanan suç ve güvenlik konularına ilişkin basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, Şanlıurfa’da son 8 ayda 47 kişinin cinayet nedeniyle hayatını kaybettiği ve 37 kişinin boğularak öldüğü belirtildi.

Vali Şıldak, "Asayişte eksikler olabilir, maalesef suç ve suçlular durmayacaktır. Bizim görevimiz, en başta fırsat vermemek ve suçun oluşumunu engellemektir," dedi.

Şanlıurfa Valiliği konferans salonunda yapılan 'Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme’ toplantısına Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici de katıldı. Toplantıda, uyuşturucuyla mücadele, trafik uygulamaları ve aranan şahısların yakalanması gibi konularda kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Şanlıurfa’nın asayiş bilançosuna yönelik açıklamada bulunarak konuşmasına başlayan Vali Şıldak, son bir ayda 13, son 8 ayda ise toplam 47 kişinin cinayet nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca, son 8 ayda 37 kişinin boğulma sonucu öldüğünü belirtti.

REKOR SEVİYEDE HÜKÜMLÜ YAKALANDI

Ağustos ayında rekor seviyede 227 şahsın yakalandığını ve bunların hüküm giymiş suçlular olduğunu ifade eden Vali Şıldak, bu kişilerin cezaevine sevk edildiğini söyledi. Şıldak, kasten öldürme suçundan aranan 12 kişi, hırsızlık suçundan aranan 50 kişi, uyuşturucu ticaretinden aranan 20 kişi, silah kaçakçılığından aranan 4 kişi, dolandırıcılık suçundan aranan 20 kişi ve diğer suçlardan aranan 121 kişinin yakalandığını açıkladı.

Şanlıurfa'nın daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için çalışmaların devam edeceğini belirten Vali Şıldak, "Temel amacımız, şehrimizi en güvenli şehirler arasında yer almasıdır. Mevcut durumda asayişin düzgün olduğu ve giderek iyileşen bir seviyede olduğunu söyleyebilirim. Eksikler olabilir; ancak suç ve suçlular durmayacaktır. Bizim görevimiz, suçun oluşumunu engellemektir"diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.