MAKÜVET Hayvan Hastanesi: Bölge Hayvancılığına 7/24 Destek ve Eğitim İmkanı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 25.07.2024 - 16:12, Güncelleme: 25.07.2024 - 16:14
 

MAKÜVET Hayvan Hastanesi: Bölge Hayvancılığına 7/24 Destek ve Eğitim İmkanı

Türkiye’nin ise sayılı hayvan hastaneleri arasında yer alan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hayvan Hastanesi, bölge hayvancılığına destek olmak amacıyla yetiştiricilerin yanında olmaya devam ediyor.
MAKÜVET Hayvan Hastanesi, çeşitli sebeplerle sağlık hizmetlerine erişim sağlayamayan yetiştiriciler için hem yerinde hizmet hem de araçla ulaşım desteği sunma çalışmalarına başladı. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Reha Ağaoğlu, hastanenin kapsamı ve sunduğu hizmetler hakkında bilgi verdi. Ağaoğlu, “11 bin m2 kapalı alana sahip MAKÜVET Hayvan Hastanesinin; doktoralı 30 veteriner hekim, 10 uzman veteriner hekim ve 3 veteriner sağlık teknisyenin bulunduğu büyük bir hayvan sağlığı kompleksi olduğunu ve 1992 yılında itibaren hizmet vermeye başlayan veteriner fakültesi kliniklerinin 2018 yılında hayvan hastanesi kimliğine kavuşarak önemli teknik alt yapı ve tecrübe edindiğini” ifade etti. 7/24 hizmet veren MAKÜVET Hayvan Hastanesinin tıbbi görüntüleme ve klinik tanı laboratuvarı alt yapısı ile iddialı bir konumda olduğunu ve oluşan bu kurumsal bilgi, tecrübe ve teknik altyapıyı, Burdur ili özelinde veteriner sağlık hizmetlerine çeşitli sebeplerle ulaşamayan yetiştiricilere ulaştırma gayreti içerisinde olduklarını vurguladı. Ağaoğlu, “Amacımız, yetiştiricilerimize gerektiğinde yerinde hizmet vermek ve yanlış bilinen doğruları düzeltmek için eğitimler düzenlemektir,” dedi ve maddi veya teknik yetersizlikler nedeniyle hastaneye ulaşamayan yetiştiriciler için araçla destek sağlama planlarının bulunduğunun da altını çizdi. MAKÜ, Türkiye’nin Hayvancılığına Öncü Destek Sunuyor Ağaoğlu, “Sahip olduğumuz imkânları Burdur ili özelinde daha çok çiftlik hayvanına ulaştırmayı böylece devletimizin yapmış olduğu bu yatırımdan daha fazla yetiştiricinin yararlanmasını hedefliyoruz. Böylece hem Burdur’un hem de yetiştiricimizin kazanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin ise sayılı hayvan hastaneleri arasında yer alan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hayvan Hastanesi, bölge hayvancılığına destek olmak amacıyla yetiştiricilerin yanında olmaya devam ediyor.

MAKÜVET Hayvan Hastanesi, çeşitli sebeplerle sağlık hizmetlerine erişim sağlayamayan yetiştiriciler için hem yerinde hizmet hem de araçla ulaşım desteği sunma çalışmalarına başladı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Reha Ağaoğlu, hastanenin kapsamı ve sunduğu hizmetler hakkında bilgi verdi. Ağaoğlu, “11 bin m2 kapalı alana sahip MAKÜVET Hayvan Hastanesinin; doktoralı 30 veteriner hekim, 10 uzman veteriner hekim ve 3 veteriner sağlık teknisyenin bulunduğu büyük bir hayvan sağlığı kompleksi olduğunu ve 1992 yılında itibaren hizmet vermeye başlayan veteriner fakültesi kliniklerinin 2018 yılında hayvan hastanesi kimliğine kavuşarak önemli teknik alt yapı ve tecrübe edindiğini” ifade etti. 7/24 hizmet veren MAKÜVET Hayvan Hastanesinin tıbbi görüntüleme ve klinik tanı laboratuvarı alt yapısı ile iddialı bir konumda olduğunu ve oluşan bu kurumsal bilgi, tecrübe ve teknik altyapıyı, Burdur ili özelinde veteriner sağlık hizmetlerine çeşitli sebeplerle ulaşamayan yetiştiricilere ulaştırma gayreti içerisinde olduklarını vurguladı. Ağaoğlu, “Amacımız, yetiştiricilerimize gerektiğinde yerinde hizmet vermek ve yanlış bilinen doğruları düzeltmek için eğitimler düzenlemektir,” dedi ve maddi veya teknik yetersizlikler nedeniyle hastaneye ulaşamayan yetiştiriciler için araçla destek sağlama planlarının bulunduğunun da altını çizdi.

MAKÜ, Türkiye’nin Hayvancılığına Öncü Destek Sunuyor

Ağaoğlu, “Sahip olduğumuz imkânları Burdur ili özelinde daha çok çiftlik hayvanına ulaştırmayı böylece devletimizin yapmış olduğu bu yatırımdan daha fazla yetiştiricinin yararlanmasını hedefliyoruz. Böylece hem Burdur’un hem de yetiştiricimizin kazanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.