Gölhisar-Altınyayla Süt Üreticileri Birliği Başkanı Kahraman Arlı:
Gölhisar-Altınyayla Süt Üreticileri Birliği Başkanı Kahraman Arlı:
Gölhisar-Altınyayla Süt Üreticileri Birliği Başkanı Kahraman Arlı, Hayvansal üretimin devamlılığı için hükümet, yüksek girdi maliyetlerine karışı acilen çözüm bulması geretiğini söyledi.
Gölhisar-Altınyayla Süt Üreticileri Birliği Başkanı Kahraman Arlı, Hayvansal üretimin devamlılığı için hükümet, yüksek girdi maliyetlerine karışı acilen çözüm bulması geretiğini söyledi.
Gölhisar-Altınyayla Süt Üreticileri Birliği Başkanı Kahraman Arlı yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi. “Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Disiplin Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Gölhisar Altınyayla Süt Üreticileri Birliği Başkanı Kahraman Arlı, artan girdi maliyetleri karşısında süt üreticisinin feryadına kulak verilerek, %47’lik bir artışla çiğ süt fiyatının 4,70 liraya revize edilmesine öncülük eden Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.
Gölhisar – Altınyayla Süt Üreticileri Birliği Başkanı Kahraman Arlı, süt fiyatlarının revize edilmesiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Büyükbaş hayvancılığın sürdürülebilirliği, kırmızı et üretiminde sıkıntı yaşanmamasının, süt sektöründeki istikrara bağlı olduğunu ifade eden Arlı, “Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt fiyatlarını güncelleyerek, %47’lik bir artışta 3,20 liradan, 4,70 liraya revize edildi. Şuanda bir çuval yemin fiyatı 200 lira olduğu düşünüldüğünde, yem/süt paritesi 1,17 denk geliyor. Yem/süt paritesi sağlanıncaya kadar, mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.
Pandemi nedeniyle, dünya ülkelerinin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini, ülkemize bakıldığında özellikle tarım sektörünün artan döviz kuru karşısında tökezlediğini, üreticinin üretmekte zorlandığını aktaran Arlı, “Et ve süt üreticilerimiz, başta yem olmak üzere girdi maliyetleri karşısında çaresiz kaldığı için son dönemde hayvanlarını kestirmek veya satmak zorunda kaldı. Bu durum hayvan varlığımız ve gıda üretimimiz açısından son derece tehlikeli bir durum” dedi.
Üreticiyi küstürmemek, üretimden koparmamak adına gerekli tedbirlerin geç olmadan biran evvel alınması gerektiğini belirten Arlı, “Maliyetlerin tavan yaptığı bu son dönemde, özellikle çiğ süt fiyatlarının makul bir seviyeye yükseltilmesi, üreticimizi bir nebze olsun rahatlatmıştır. Ancak tarımsal ve hayvansal üretimin devamlılığı için hükümet, yüksek girdi maliyetlerine karışı acilen çözüm bulmalıdır. Çünkü tarım ve hayvancılık, bir ülkenin milli güvenlik meselesidir” şeklinde konuştu.
Çiğ süt fiyat artışına öncülük eden Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Kesin, Bakanlık yetkilileri ve emeği geçenlere teşekkür eden Arlı, “İnşallah yakın bir zamanda çiğ süt fiyatları, yem/süt paritesine göre tekrar revize edilerek, üreticimizin hakkı ve emeği korunur” dedi.
Burdur HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.