Çamura şekil verip, aile ekonomisine katkı sağlıyorlar

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 31.10.2024 - 12:00, Güncelleme: 31.10.2024 - 12:00
 

Çamura şekil verip, aile ekonomisine katkı sağlıyorlar

Çamura şekil verip, aile ekonomisine katkı sağlıyorlar
Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS'in Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı beldesinde yaşayan kadınlar, geleneksel yöntemlerle tandır, çömlek, yayık, vazo, tabak, ve su testisi yapmayı sürdürüyor. Çamura şekil veren kadınlar, yaptıkları malzemeleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.Bitlis kent merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Mutki ilçesi'nin Kavakbaşı beldesinde dededen, babadan kalma tandır yapımı ve çömlekçilik mesleği gelişen teknolojiye rağmen sürdürülüyor. Beldede asırlardır yapılan tandır, çömlek, yayık ve su testisi gibi ürünlere son yıllarda kadınlar tarafından vazo, tabak ve balık pişirme kapları da eklenip, ürün çeiştitiği artırıldı. Birçok aşamadan geçirilerek çamurdan yapılan bu ürünler ülkeni farklı kentlerinde satışa sunuluyor. Beldede yaşayan Suphiye Özebay (51) çömlek yapmayı ablasından öğrendiğini ve 40 yılı aşkındır sürdürdüğünü anlattı. Evinde günlük 10-15 parça çanak, çömlek yaptığını belirten Özebay, "Çömlekçilik mesleği beldede yaşayan bir çok kadın tarafından yıllardır sürdürülüyor. Güveç kabı, yayık, tabak, tava, sürahi ve balık pişirme kapları yapıyoruz ve bunları Diyarbakır, Batman, Elazığ, Van ve Bitlis gibi kentlerde satarak aile bütçemize katkı sağlıyoruz" dedi. (DHA)FOTOĞRAFLI
Çamura şekil verip, aile ekonomisine katkı sağlıyorlar

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS'in Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı beldesinde yaşayan kadınlar, geleneksel yöntemlerle tandır, çömlek, yayık, vazo, tabak, ve su testisi yapmayı sürdürüyor. Çamura şekil veren kadınlar, yaptıkları malzemeleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Bitlis kent merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Mutki ilçesi'nin Kavakbaşı beldesinde dededen, babadan kalma tandır yapımı ve çömlekçilik mesleği gelişen teknolojiye rağmen sürdürülüyor. Beldede asırlardır yapılan tandır, çömlek, yayık ve su testisi gibi ürünlere son yıllarda kadınlar tarafından vazo, tabak ve balık pişirme kapları da eklenip, ürün çeiştitiği artırıldı. Birçok aşamadan geçirilerek çamurdan yapılan bu ürünler ülkeni farklı kentlerinde satışa sunuluyor.

Beldede yaşayan Suphiye Özebay (51) çömlek yapmayı ablasından öğrendiğini ve 40 yılı aşkındır sürdürdüğünü anlattı. Evinde günlük 10-15 parça çanak, çömlek yaptığını belirten Özebay, "Çömlekçilik mesleği beldede yaşayan bir çok kadın tarafından yıllardır sürdürülüyor. Güveç kabı, yayık, tabak, tava, sürahi ve balık pişirme kapları yapıyoruz ve bunları Diyarbakır, Batman, Elazığ, Van ve Bitlis gibi kentlerde satarak aile bütçemize katkı sağlıyoruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.