Mersin’de çeltik hasadı başladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.10.2024 - 15:23, Güncelleme: 17.10.2024 - 15:23
 

Mersin’de çeltik hasadı başladı

Mersin’de çeltik hasadı başladı
Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)- MERSİN’in Silifke ilçesinde çeltik hasadına başlandı.İlçeye bağlı Kurtuluş Köyü’nde 12000 dönümlük alanda ekimi yapılan çeltik için düzenlenen hasat törenine Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Hıdır Arslan, ilçe protokolü ve üreticiler katıldı. Hasatta konuşan Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Hıdır Arslan “Silifke’de yaklaşık 12 bin dönümlük ekim alanımız var. Ancak bu yıl bazı bölgelerde ciddi rekolte düşüşleri yaşadık. Silifke genelinde otla mücadelede başarılı olamadığımız için bazı arazilerde verim 400-450 kiloya kadar düştü. Tüm üreticilere bol kazançlı hasat dönemi diliyorum” dedi.Hasada katılan Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner de üreticilere bol kazanç diledi. Konuşmaların ardından çeltik hasadına başlandı. (DHA) FOTOĞRAFLI
Mersin’de çeltik hasadı başladı

Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)- MERSİN’in Silifke ilçesinde çeltik hasadına başlandı.

İlçeye bağlı Kurtuluş Köyü’nde 12000 dönümlük alanda ekimi yapılan çeltik için düzenlenen hasat törenine Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Hıdır Arslan, ilçe protokolü ve üreticiler katıldı. Hasatta konuşan Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Hıdır Arslan “Silifke’de yaklaşık 12 bin dönümlük ekim alanımız var. Ancak bu yıl bazı bölgelerde ciddi rekolte düşüşleri yaşadık. Silifke genelinde otla mücadelede başarılı olamadığımız için bazı arazilerde verim 400-450 kiloya kadar düştü. Tüm üreticilere bol kazançlı hasat dönemi diliyorum” dedi.

Hasada katılan Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner de üreticilere bol kazanç diledi. Konuşmaların ardından çeltik hasadına başlandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.