BUCAK’TA BİÇERDÖVER FİYATLARI BELİRLENDİ

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 06.06.2024 - 15:37, Güncelleme: 06.06.2024 - 15:41
 

BUCAK’TA BİÇERDÖVER FİYATLARI BELİRLENDİ

BURDUR ‘ un Bucak ilçesinde ve köylerinde hasat sezonu öncesi biçerdöver ve balya yapım fiyatları belirlendi.
  Bucak ve köylerinde hububat hasat sezonu öncesi biçerdöver ve balya yapım fiyatları belirlendi. Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel geçen yıl artan mazot girdileri karşısında biçerdöver fiyatı belirlenmediği için her mazot artışında biçerdöver biçim fiyatlarındaki dengesizlik yaşandığını belirterek, bu yıl hububat hasat öncesi biçerdöver biçim fiyatlarını ayarladıklarını söyledi. Başkan Bila Özel “İlçemizde hububat hasat sezonu başlamış durumda. Öncelikle çiftçilerimize kazasız belasız bol verimli bir sezon diliyorum. Hububatta hasatın başlanması ile birlikte biçerdöver ve balya fiyatlarını belirlenmesi gerekiyor. Bu yıl Antalya’da biçerdöver fiyatları düzlüklerde dönümü 150, yamaçlarda 160 TL’ye biçimi yapıldı. Çevre ilçelerde ilçeler döverbiçerciler ile 134 TL fiyat belirledi. Bizde bunun ortalamasını alarak mazat fiyatlarının litresi 45 TL ye kadar yükselmesi dahil olmak üzere Bucak’ta düzlüklerde dönüm başı 160, yamaç kesimlerinde 180 TL’den biçilmesini kararlaştırdık. Balya yapım fiyatları ise 20 kiloya kadar olan küçük balya yapımı 20 Tl, 120’ye 70 balyalar ortalama 300 kilo olurken 250 TL’ye yapılacak. 120’ye 90 balyalar 300-350 kilo olmak şartıyla 300 TL’ye yapılacak” dedi. Özel, ayrıca hububat hasadında biçerdöver biçimlerinde dane kaybını önlemek için Bucak Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince sık sık denetimler yapılarak biçerdöver denetimlerinin süreceğini, hasat kaybı olduğu düşünülen vatandaşların hem İlçe Tarım Müdürlüğü hem de Ziraat Odasına başvuru yapabileceklerini belirtti.    Bucak ilçesi ve köylerinde 150 bin dekar sahada buğday ve arpa hasadı yapılması beklenirken bu yıl bölgede yaşanan kuraklıktan, dolu yağışı ve doğal afetlerden kaynaklı yüzde elli rekolte kaybı olması bekleniyor.     
BURDUR ‘ un Bucak ilçesinde ve köylerinde hasat sezonu öncesi biçerdöver ve balya yapım fiyatları belirlendi.

 

Bucak ve köylerinde hububat hasat sezonu öncesi biçerdöver ve balya yapım fiyatları belirlendi. Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel geçen yıl artan mazot girdileri karşısında biçerdöver fiyatı belirlenmediği için her mazot artışında biçerdöver biçim fiyatlarındaki dengesizlik yaşandığını belirterek, bu yıl hububat hasat öncesi biçerdöver biçim fiyatlarını ayarladıklarını söyledi. Başkan Bila Özel “İlçemizde hububat hasat sezonu başlamış durumda. Öncelikle çiftçilerimize kazasız belasız bol verimli bir sezon diliyorum. Hububatta hasatın başlanması ile birlikte biçerdöver ve balya fiyatlarını belirlenmesi gerekiyor. Bu yıl Antalya’da biçerdöver fiyatları düzlüklerde dönümü 150, yamaçlarda 160 TL’ye biçimi yapıldı. Çevre ilçelerde ilçeler döverbiçerciler ile 134 TL fiyat belirledi. Bizde bunun ortalamasını alarak mazat fiyatlarının litresi 45 TL ye kadar yükselmesi dahil olmak üzere Bucak’ta düzlüklerde dönüm başı 160, yamaç kesimlerinde 180 TL’den biçilmesini kararlaştırdık. Balya yapım fiyatları ise 20 kiloya kadar olan küçük balya yapımı 20 Tl, 120’ye 70 balyalar ortalama 300 kilo olurken 250 TL’ye yapılacak. 120’ye 90 balyalar 300-350 kilo olmak şartıyla 300 TL’ye yapılacak” dedi. Özel, ayrıca hububat hasadında biçerdöver biçimlerinde dane kaybını önlemek için Bucak Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince sık sık denetimler yapılarak biçerdöver denetimlerinin süreceğini, hasat kaybı olduğu düşünülen vatandaşların hem İlçe Tarım Müdürlüğü hem de Ziraat Odasına başvuru yapabileceklerini belirtti.   

Bucak ilçesi ve köylerinde 150 bin dekar sahada buğday ve arpa hasadı yapılması beklenirken bu yıl bölgede yaşanan kuraklıktan, dolu yağışı ve doğal afetlerden kaynaklı yüzde elli rekolte kaybı olması bekleniyor.     

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.