BUCAK’TA ‘HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI’ SERGİSİ

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 05.06.2024 - 12:51, Güncelleme: 05.06.2024 - 12:53
 

BUCAK’TA ‘HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI’ SERGİSİ

BURDUR’ un Bucak ilçesinhde Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki kursiyerler, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında, yıl boyunca hazırladıkları ürünlerini sergiledi.
Bucak Halk Eğitim Merkezi bünyesinde el sanatları ve giyim alanında kurs alan kursiyerlerin ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında yaptıkları eserlerin sergi açılışına Kaymakam Bayram, Belediye Başkan vekili Özcan Duran, resmi kurumların amir ve müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Kaymakamlık Parkında yapılan sergi açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını Bucak Halk Eğitim Müdürü Olcay Değerli yaptığı konuşmada “2023 yılı içerisinde 349 kursa 8 bin 276 kadın, 6 bin 70 erkek olmak üzere toplam 14 bin 346 kursiyer katılmıştır. 2024 yılı kurslarına ise 29 farklı alanda 252 kursa 4 bin 616 kadın ve 2 bin 588 erkek olmak üzere toplam 7 bin 204 kursiyer katılmıştır” dedi Kaymakam Bayram Gale yaptığı konuşmada, Hayat boyu öğrenmede, insanın doğumundan ölümüne kadar bir şeyler öğrenmeye ihtiyacı var. Gencinden yaşlısına çocuğa kadar öğreneceğimiz konular var. Halk Eğitim Merkezlerimiz vatandaşların taleplerine göre kurslar açmakta, açılan bu kurslar ile kursiyerlerin öğrendikleri becerilerini sadece hobi değil ekonomik açıdan da aile bütçelerine katkı sağlamaktadır” dedi. Daha sonra Kaymakam Bayram Gale ve protokol tarafından Bucak Halk Eğitim bünyesinde açılan kursiyerler tarafından üretilen ürünlerin sergilendiği sergi açıldı. Kaymakam Gale ve davetliler sergi stantlarını gezerek ürünler hakkında kursiyerlerden bilgiler aldı. Sergi 5-6 Haziran tarihleri arasında iki gün sergilenecek.
BURDUR’ un Bucak ilçesinhde Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki kursiyerler, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında, yıl boyunca hazırladıkları ürünlerini sergiledi.

Bucak Halk Eğitim Merkezi bünyesinde el sanatları ve giyim alanında kurs alan kursiyerlerin ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında yaptıkları eserlerin sergi açılışına Kaymakam Bayram, Belediye Başkan vekili Özcan Duran, resmi kurumların amir ve müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Kaymakamlık Parkında yapılan sergi açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını Bucak Halk Eğitim Müdürü Olcay Değerli yaptığı konuşmada “2023 yılı içerisinde 349 kursa 8 bin 276 kadın, 6 bin 70 erkek olmak üzere toplam 14 bin 346 kursiyer katılmıştır. 2024 yılı kurslarına ise 29 farklı alanda 252 kursa 4 bin 616 kadın ve 2 bin 588 erkek olmak üzere toplam 7 bin 204 kursiyer katılmıştır” dedi Kaymakam Bayram Gale yaptığı konuşmada, Hayat boyu öğrenmede, insanın doğumundan ölümüne kadar bir şeyler öğrenmeye ihtiyacı var. Gencinden yaşlısına çocuğa kadar öğreneceğimiz konular var. Halk Eğitim Merkezlerimiz vatandaşların taleplerine göre kurslar açmakta, açılan bu kurslar ile kursiyerlerin öğrendikleri becerilerini sadece hobi değil ekonomik açıdan da aile bütçelerine katkı sağlamaktadır” dedi.

Daha sonra Kaymakam Bayram Gale ve protokol tarafından Bucak Halk Eğitim bünyesinde açılan kursiyerler tarafından üretilen ürünlerin sergilendiği sergi açıldı. Kaymakam Gale ve davetliler sergi stantlarını gezerek ürünler hakkında kursiyerlerden bilgiler aldı. Sergi 5-6 Haziran tarihleri arasında iki gün sergilenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.