BURDUR - Balkabağında verim düştü

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 22.10.2024 - 12:16, Güncelleme: 22.10.2024 - 12:16
 

BURDUR - Balkabağında verim düştü

BURDUR'daki balkabağı üretiminin yapıldığı Kışla Mahallesi'nde bu yıl verimde kayıp yaşandı.
Burdur'daki balkabağı üretiminin yaklaşık yüzde 80'inin karşılandığı Kışla Mahallesi'nde üreticiler hasada başladı. Mahallede üretilen kabaklar İstanbul, Ankara, Antalya, Alanya gibi Türkiye'nin çeşitli bölgelerine gönderiliyor.   Yaklaşık 25 yıldır balkabağı üreticiliği yapan Erdoğan Özartunç (49), bu yıl kuraklık, sıcak hava, susuzluk gibi etkenlerin yanı sıra fare ve domuzların da üretimi etkilediğini bu nedenle verim kaybı yaşandığını söyledi. Özartunç, "Geçen yıl dekar başına 5- 6 ton verim aldığımız tarladan bu yıl 1- 2 ton ancak verim alabildik" dedi.   Fiyatların geçen yılla aynı olduğunu da aktaran Özartunç, "Kilogramı 5- 6 lira civarında ancak şu an için hem alıcı yok hem de üretimimiz az. Maliyetler yüksek, kazanç yok. Mahallemizde kabak üretimi azaldı. Belki seneye o birkaç kişi de ekmez" diye konuştu. (DHA)
BURDUR'daki balkabağı üretiminin yapıldığı Kışla Mahallesi'nde bu yıl verimde kayıp yaşandı.

Burdur'daki balkabağı üretiminin yaklaşık yüzde 80'inin karşılandığı Kışla Mahallesi'nde üreticiler hasada başladı. Mahallede üretilen kabaklar İstanbul, Ankara, Antalya, Alanya gibi Türkiye'nin çeşitli bölgelerine gönderiliyor.

 

Yaklaşık 25 yıldır balkabağı üreticiliği yapan Erdoğan Özartunç (49), bu yıl kuraklık, sıcak hava, susuzluk gibi etkenlerin yanı sıra fare ve domuzların da üretimi etkilediğini bu nedenle verim kaybı yaşandığını söyledi. Özartunç, "Geçen yıl dekar başına 5- 6 ton verim aldığımız tarladan bu yıl 1- 2 ton ancak verim alabildik" dedi.

 

Fiyatların geçen yılla aynı olduğunu da aktaran Özartunç, "Kilogramı 5- 6 lira civarında ancak şu an için hem alıcı yok hem de üretimimiz az. Maliyetler yüksek, kazanç yok. Mahallemizde kabak üretimi azaldı. Belki seneye o birkaç kişi de ekmez" diye konuştu. (DHA)

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.