Bucak’ta bin dönümün üzerinde ekili dikili saha yandı

Bu gün saat 13:00 sıralarında Bucak ilçesinin Karapınar ve Karaaliler Köyünde iki farklı noktada biçilmemiş ekin tarlalarında çıkan yangın rüzgarın etkisi ile kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine yangın bölgesine Bucak, Burdur ve Kızılkaya itfaiye ekipleri sevk edildi. İki farklı noktada çıkan yangına Bucak Belediyesi İtfaiye ekipleri, Bucak Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme arazözleri, Burdur Belediyesine ait itfaiye ekiplerinden çok sayıda itfaiye aracı, iş makinası katılırken yangına havadan 1 tane yangın söndürme helikopteri destek verdi.

 

YANGINDAN ANTALYA – BURDUR KARAYOLU KISA SÜRELİĞİNE KAPANDI

Karapınar Köyünde ekin tarlalarında çıkan yangın rüzgarın etkisi ile Antalya – Burdur karayoluna indi. Burdur – Antalya istikametine giden araçlar yangının alevleri ve yoğun dumandan dolayı trafik akışı durarak, yol kısa süreliğine trafiğe kapandı. Antalya – Burdur karayolu kenarına kadar ekili sahalar yandıktan sonra yol trafiğe açıldı.

YANGINDA BAĞ EVLERİ VE DİKİLİ SAHALAR ETKİLENDİ

Karapınar ve Karaaliler Köylerinde iki noktada başlayarak rüzgarın etkisi ile kısa sürede büyüyen yangında biçilmemiş kuru ekin tarlaları yanarken yangın içeresinde kalan dikili bağ ve bahçe gibi yerler yangından etkilendi. Bağ ve bağ içlerinde bulunan evlerde oturanlar tahliye edilerek boşaltıldı. Yangında can kaybı olmazken bin dönümün üzerinde ekili ve dikili saha yandı. Yangın bölgesine Bucak Kaymakamı Bayram Gale, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş giderek yangın söndürme çalışmalarını ve yetkili birimlerden bilgi aldı.