Atatürk Devlet'in yerine 'yeni hastane' yapılacak

 

 

İrem GÜNEYBAZ/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da sağlık yatırımları hızla yükselirken, yapılması planlanan yeni sağlık kuruluşlarının müjdesini veren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan, “Atatürk Devlet Hastanesi'nin kendi yerinde, yeni bir hastane inşa edilecek. Oradaki hastalarımızı da mağdur etmeden, semt politikleri açarak hizmete hızlıca devam edeceğiz" dedi.

Antalya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan, göreve başladığı iki aydan bu yana kentte sağlık alanında yürütülen çalışmaları yerinde takip ederek, yapılması planlanan ve yakında temeli atılacak projeler hakkında bilgi verdi. Yapımı devam eden devlet hastanelerinin yüzde 50 oranında tamamlandığını belirten Prof. Dr. Özkan, “Manavgat Devlet Hastanesi'nin yapımı devam ediyor. Alanya'da 200 yataklı hastane projemiz var. Alanya'daki projenin yüzde 56'sı tamamlandı. Aksu'da 300 yataklı hastane projesi ilerliyor. O da yüzde 50'nin üzerinde tamamlandı. Konyaaltı'ndaki 150 yataklı hastane projesi gayet güzel gidiyor. Ayrıca İbradı'da 25 yataklı, içinde aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmeti bulunan devlet hastanesi yapımına başlanacak" dedi.

ADH'NİN AKIBETİ BELLİ OLDU

Yıkılması planlanan Atatürk Devlet Hastanesi (ADH) hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Behzat Özkan, “Atatürk Devlet Hastanesi'nin durumu herkes tarafından merak ediliyor. O hastanemizde, kendi yerinde yeni bir hastane inşa edilecek. Oradaki hastalarımızı da mağdur etmeden, semt poliklinikleri açarak hizmete hızlıca devam edeceğiz. Çalışmaların başındayız, kimse mağdur olmayacak" diye konuştu.

'DİJİTAL' HASTANE OLUYOR

Döşemealtı Devlet Hastanesi'nin 110 yataklı olarak hizmete açıldığını kaydeden Prof. Dr. Özkan, “Başhekimimiz ilk ameliyatını da yaptı. Poliklinikler aktif şekilde çalışırken, servisler de yavaş yavaş açılıyor. Bu hastaneyi kağıtsız olarak elektronik hastane yapma hedefimiz var. Yani, hiç kağıt kullanmadan vatandaş randevuyu alacak. Her şey dijital olacak. Hasta taburcu olana kadar kağıda eli değmeyecek. Hatta reçetesi de cep telefonuna gelecek. Elektronik bir takip sistemi içerisinde yer alacak bir hastane olmasını istiyoruz. Ayrıca Döşemealtı Devlet Hastanesi'ni, yaşlı dostu hastane yapma planımız var. Hedeflerimiz konusunda çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

ÇOCUK SAĞLIK HİZMETLERİ

Kentte çocuk sağlığı alanındaki eksiklerin tamamlanıp, hizmet kapasitesinin artırılacağını belirten Prof. Dr. Özkan, “Şehir Hastanesi bünyesinde bir pediatrik kardiyovasküler hastalıkları kliniğini geliştirmek temel amaçlarımdan birisi. Çünkü hastanede eksikliğini gördüğüm bir alan. Yenidoğan, prematüre ve bu alanda yoğun bakım servislerini artırma düşüncemiz var. Pediatrik kemik iliği nakil merkezinin kamuda olmasını istiyoruz. Özel hastanelerde var ama kamuda olması da şart. Antalya'da ayrıca palyatif çocuk merkezi yok. İzmir'de 20 yataklı olarak kurmuştum. Şehir Hastanesi'ne 4 yataklı hızlıca açtık. Bu sayıyı en az 20 yatağa çıkarmalıyız. Hastanelerde çocuk alanında obezite ve diyabet kliniği yapma projemiz var. Tüm bunlar yakın süreçte hızlıca hayata geçireceğimiz projelerimiz olacak. Nitelikli doktorları burada tutmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

İLÇELERE KALP MERKEZLERİ

Antalya'da acil kalp vakalarında ilçelerden merkeze gelmenin uzun bir süre aldığını ve bu durumun hastayı tehlikeye attığını söyleyen Prof. Dr. Özkan, “Antalya dünyanın marka kenti. Coğrafi yerleşke bakımından sağlık hizmetlerinin Antalya'da bütüncül olarak yürütülmesi de zor gibi gözüküyor. En uzak iki ilçe arasında 647 kilometrelik bir mesafe söz konusu. Kaş ilçesinde kalp problemi olan bir hastanın merkeze ulaşması yaklaşık 3 saat alabiliyor. Bu bir acil vaka olduğunda problem haline gelir. Onun için Finike ve Manavgat tarafında bir kalp merkezi planımız var" dedi.

AİLE HEKİMLERİ LEHİNE

Aile hekimleri mevzuatının düzenli bir sistem üzerine inşa edileceğini belirten Prof. Dr. Behzat Özkan, şunları söyledi:

“Aile hekimleri mevzuatı yayınlandı. Artık sağlığın 3'üncü basamağındaki bu yoğun hizmet baskısını birinci basamak üzerine çekmeyi planlıyoruz. Birinci basamak yani aile hekimlerine, aslında sistemin ilk düğmesi. Sağlık hizmetini yönlendiren basamaklar. Bu mevzuat aile hekimlerimizin lehine olacak. Bir yandan aile hekimlerimizin hizmetlerinin disiplin altına alınması ve maddi kazançlarının da karşılık bulması önemli bir değişiklik oldu. Aile hekimliği yatırımlarımızı artırıyoruz. Kepez ilçesinde bağışçılarımız sayesinde 3 aile hekimliği yapacağız." (DHA)

 

FOTOĞRAFLI