Adana merkezli 5 ilde suç örgütü operasyonu; 48 şüpheli tutuklandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.03.2025 - 08:55, Güncelleme: 18.03.2025 - 08:55
 

Adana merkezli 5 ilde suç örgütü operasyonu; 48 şüpheli tutuklandı

Adana merkezli 5 ilde suç örgütü operasyonu; 48 şüpheli tutuklandı
ANKARA, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli 5 ilde 2 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyonda, elebaşları dahil 80 şüphelinin yakalandığını, 48'inin tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; Adana'da C.T. ve H.T.'nin elebaşı olduğu 2 ayrı organize suç örgütüne yönelik Adana merkezli 5 ilde operasyon düzenlendi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen operasyonlarda elebaşları da dahil 80 şüpheli yakalandı. Ayrıca; 19 ruhsatsız tabanca, 4 el bombası, 7 pompalı tüfek, 2 otomatik tabanca ve muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Şüphelilerden, 48'i tutuklandı, 19'u hakkında adli kontrol kararı verildi, diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Organize suç örgütü üyesi şüpheliler hakkında; 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Kasten öldürme', 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Kasten yaralama', 'Haraç isteme ve zorla para alma', 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması', 'Mala zarar verme', 'Uyuşturucu ve silah ticareti' suçlarından soruşturma başlatıldı. (DHA)FOTOĞRAFLI
Adana merkezli 5 ilde suç örgütü operasyonu; 48 şüpheli tutuklandı

ANKARA, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli 5 ilde 2 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyonda, elebaşları dahil 80 şüphelinin yakalandığını, 48'inin tutuklandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; Adana'da C.T. ve H.T.'nin elebaşı olduğu 2 ayrı organize suç örgütüne yönelik Adana merkezli 5 ilde operasyon düzenlendi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen operasyonlarda elebaşları da dahil 80 şüpheli yakalandı. Ayrıca; 19 ruhsatsız tabanca, 4 el bombası, 7 pompalı tüfek, 2 otomatik tabanca ve muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Şüphelilerden, 48'i tutuklandı, 19'u hakkında adli kontrol kararı verildi, diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Organize suç örgütü üyesi şüpheliler hakkında; 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Kasten öldürme', 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Kasten yaralama', 'Haraç isteme ve zorla para alma', 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması', 'Mala zarar verme', 'Uyuşturucu ve silah ticareti' suçlarından soruşturma başlatıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.