MAKÜ’nün de Katıldığı 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 02.05.2024 - 17:42, Güncelleme: 02.05.2024 - 17:42
 

MAKÜ’nün de Katıldığı 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Burdur 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Burdur Kapalı Pazar Yeri’nde açılan fuara kentteki tüm kurum ve kuruluşlar destek verirken, büyük ve küçükbaş hayvanlar için çiftlik ekipmanları teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikler, yem sektöründeki gelişmeler de görücüye çıktı.
Fuara, Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, birlik ve oda başkanları ile vatandaşlar katıldı. Fuar açılışında Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Vali Türker Öksüz birer konuşma yaparak fuarın Burdur’a ve ülkemize hayırlı olmasını dilediler. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar yaptığı konuşmasında üniversitenin tarım ve hayvancılık alanında yaptığı çalışmalara ve projelere değindi. Rektör Dalgar konuşmasında üniversitenin 5 yıldır hayvancılık alanında ihtisaslaşmış bir üniversite olduğunu bu alanda 5 yılda 180 köyü ziyaret ederek, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerinin bilgilendirme amaçlı konferanslar verdiklerini, bunun yanında MAKÜ’nün Türk Akreditasyon Kurumu tarafından süt sığırcılığı işletmelerinde belgelendirme programında onay alan ilk ve tek üniversite olduğunu vurguladı. Embriyo Transfer Merkezinden de söz eden Rektör Dalgar, MAKÜ’nün Türkiye’de embriyo transfer yetkisine sahip iki kuruluştan biri olduğunu ve MAKÜ olarak yerli embriyo ürettiklerini aktardı. Çiftlik izleme sistemini de anlatan Rektör Dalgar, “Çiftlik belgelendirme sistemi projemiz Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bir politikasına dönüştü” dedi. Su sıkıntısının ülkenin sıkıntısı olduğunu ve bunun için üniversitenin hocalarının da az su tüketen bitkiler üretme konusunda çalışmalar yaptıklarına değindi. Konuşmalardan sonra kurdele kesiminin ardından açılışı yapılan Fuarda stantlar gezildi.
Burdur 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Burdur Kapalı Pazar Yeri’nde açılan fuara kentteki tüm kurum ve kuruluşlar destek verirken, büyük ve küçükbaş hayvanlar için çiftlik ekipmanları teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikler, yem sektöründeki gelişmeler de görücüye çıktı.

Fuara, Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, birlik ve oda başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Fuar açılışında Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Vali Türker Öksüz birer konuşma yaparak fuarın Burdur’a ve ülkemize hayırlı olmasını dilediler.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar yaptığı konuşmasında üniversitenin tarım ve hayvancılık alanında yaptığı çalışmalara ve projelere değindi.

Rektör Dalgar konuşmasında üniversitenin 5 yıldır hayvancılık alanında ihtisaslaşmış bir üniversite olduğunu bu alanda 5 yılda 180 köyü ziyaret ederek, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerinin bilgilendirme amaçlı konferanslar verdiklerini, bunun yanında MAKÜ’nün Türk Akreditasyon Kurumu tarafından süt sığırcılığı işletmelerinde belgelendirme programında onay alan ilk ve tek üniversite olduğunu vurguladı.

Embriyo Transfer Merkezinden de söz eden Rektör Dalgar, MAKÜ’nün Türkiye’de embriyo transfer yetkisine sahip iki kuruluştan biri olduğunu ve MAKÜ olarak yerli embriyo ürettiklerini aktardı. Çiftlik izleme sistemini de anlatan Rektör Dalgar, “Çiftlik belgelendirme sistemi projemiz Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bir politikasına dönüştü” dedi. Su sıkıntısının ülkenin sıkıntısı olduğunu ve bunun için üniversitenin hocalarının da az su tüketen bitkiler üretme konusunda çalışmalar yaptıklarına değindi.

Konuşmalardan sonra kurdele kesiminin ardından açılışı yapılan Fuarda stantlar gezildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.