Burdur İl Müftüsü Osman ARTAN, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği 2012 yılı umre organizasyonu hakkında bilgi verdi. İlimizden 1. tur da Normal Tip, Ekonomik Tip Uzun, Ekonomik Kısa ve Otel Tip olmak üzere farklı kategorilerde kayıt yaptıran toplam 365 kişi kutsal beldelere hareket edecektir. 1. tur’a Ekonomik Kısa ve Otel 3’e kayıt yaptıran umrecilerimizin çıkış tarihleri 11 Şubat 2012 Cumartesi günü olacağını ve umreye gidecek vatandaşlarımıza, Merkez Yeni Pazar Camii’nde eğitim seminerlerinin verildiğini ifade etti.
İl Müftüsü Osman ARTAN, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevi; toplumu din konusunda aydınlatmak ve din hizmeti sunmaktır. Hac ve Umre ibadetleri de bu kapsamda bir faaliyettir. Umre; Hac'dan farklı olarak daha geniş bir zaman diliminde yapılan bir ibadettir. Diğer İslam ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de kontenjan darlığı nedeniyle ikinci kez hacca gidilemediğinden, umre talebi her geçen yıl artmaktadır. Dolayısıyla maddi ve manevi hayatını gözden geçirmek açısından, imkânı olanların umreyi tercih etmeleri önemli bir fırsattır.
Bu manevi havayı yaşamak ve mukaddes mekânları ziyaret etmek amacıyla umre ziyaretine ayrılan zaman dilimi çok iyi değerlendirilmelidir. Bu nedenle daha işin başında iken niyetimizi ve kalbimizi sadece umre ibadetine yoğunlaştırmalıyız. Umre, bir ibadet yolculuğudur. Bu yolculuk; insanın maddi ve manevi hayatını gözden geçirmesi için önemli bir fırsattır. Bunun için kendimizi ve kalbimizi başka işlerle meşgul etmeden, "sadece umre ve ibadet yapma" niyet ve arzusuyla hazırlamamız büyük önem arz etmektedir.
Kayıtların ana hatlarıyla belirlenmesi ve Vatandaşlarımızın tercih ettikleri turda Umreye gidebilmeleri için Umre Kayıtları; "Bahar Dönemi, Yaz Dönemi ve Ramazan Dönemi" olmak üzere üç dönemden oluşmaktadır. Böylece kutsal yolculuğa niyet eden vatandaşlarımız, birlikte gitmek istedikleri yakınlarıyla İl ve ilçe Müftülüklerimize veya cami görevlilerimize başvurarak gerekli bilgileri alabileceklerdir. Ancak Umreye gitmeye karar veren vatandaşlarımız pasaport, vize ve tercih ettiği turlarla gidebilmesi için en az 20-25 gün önce İl Müftülüğümüze kaydını yaptırması gerekmektedir.” Dedi.
“Diyanet İşleri Başkanlığı 2012 yılı Umre kayıtlarının 02 Ocak 2012 tarihi itibariyle başladığını da hatırlatan İl Müftüsü Osman ARTAN, “ Umre fiyatları tiplerine göre 895 EURO ile 1485 EURO arasında değiştiğini, Umre I. Tur Türkiye’den çıkış tarihlerinin ise 11 - 18 Şubat 2012 tarihi itibari ile başlayacak olup, Ramazan ayına kadar devam edeceğini” ifade etti.