Bucak Haberleri Burdur Haberleri AKCA GAZETE BUCAK
SES Antalya "23 Mayıs'ta Grevd
SES Antalya "23 Mayıs'ta Grevdeyiz" Dedi
KAYMAKAMLIK PARKINA HAYIR ÇARŞ
KAYMAKAMLIK PARKINA HAYIR ÇARŞISI VE KERMESİ AÇILDI
AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI 4. GE
AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI 4. GENÇLİK ŞÖLENİ 26 MAYIS’TA
Red Bull Motokroscuları İzleye
Red Bull Motokroscuları İzleyenleri Büyüledi
Antalya TEMAD'da Nöbet Değişim
Antalya TEMAD'da Nöbet Değişimi
BAKA’nın işbirliği zirvesi imzalarla somutlaşıyor

BAKA’nın işbirliği zirvesi imzalarla somutlaşıyor

  Bu haber 29 Ocak 2012, Pazar 12:42:44 eklenmiştir. 95 kez okunmuştur.
BAKA’nın işbirliği zirvesi imzalarla somutlaşıyor BAKA’nın işbirliği zirvesi imzalarla somutlaşıyor

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ile Hintli işadamlarının buluştuğu INCOM 2012 Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Programı’nın somut sonuçları oluşmaya başladı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) ile Tüm Hindistan Sanayi Dernekleri Birliği (AIAI), iki ülke arasında ilişkileri geliştirmek amacıyla işbirliği anlaşması imzalanırken, Hintli firma, Türk firmasıyla iş anlaşmasını resmileştirdi. Hintli firma 4 bin 500 dolarlık ilk deneme siparişini verdi ve memnun kalırsa yıllık 1 milyon 800 bin dolarlık mal alacak.
Faaliyete yaklaşık 1.5 yıl önce başlayan BAKA, Batı Akdeniz’de üçüncü uluslararası organizasyona imza attı. Körfez ülkelerinden 69 işadamı ile Suudi tur operatörlerini bölgeye getiren BAKA, 40 Hintli işadamını Antalya, Burdur ve Isparta’daki iş dünyasıyla buluşturdu. Program henüz tamamlanmadan sürdürülebilir işbirliği için somut adımlar atıldı. Zirvenin ilk günü Tüm Hindistan Sanayi Dernekleri Birliği (AIAI) ve Hindistan Dünya Ticaret Merkezi (WTC) ile BAKA arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi için işbirliği protokolü imzalanmasının ardından ikinci protokol de ATSO ile gerçekleştirildi,
BAKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birimi Uzmanı Muhsin Vural ile AIAI Direktörü Renu Verma ve WTC Direktörü Dinesh Sharma, ATSO’yu ziyaret etti. Antalya ekonomisi ile ATSO’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güray Parlak, Antalya ve Hindistan arasında ticaret hacminin çok düşük seviyede olduğunu belirterek ilişkileri arttırmak için her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.
Hindistan’dan Türkiye’ye yönelik birçok işbirliği talebi olduğunu belirten AIAI Direktörü Renu Verma da, ortak bir platform oluşturmak istediklerini. BAKA’nın organizasyonuyla gıda, yenilenebilir enerji, kozmetik, mermer, mobilya ve tarım sektörlerinden Hintli işadamları ile Antalya, Burdur ve Isparta’dan firmalarla görüştüklerini anlattı. BAKA ile de işbirliği protokolü imzaladıklarını hatırlatan Verma, gerek ticari gerekse kültürel ilişkilerin gelişmesi açısından olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi.
ATSO adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Parlak ile AIAI adına da Verma, sürdürülebilir işbirliğinin artırılması amacıyla hazırlanan protokolü imzaladı. Verma, ATSO öncülüğünde Antalyalı işadamlarını Hindistan’a davet ederken, Parlak, “İmzaladığımız anlaşma iki ülke iş adamlarının birbirini ve iş fırsatlarını yakından tanıması için önemli bir fırsattır. Bu tür görüşmeleri iki ülke yatırım olanaklarının ortaya çıkarılması bakımından çok önemsiyoruz” dedi.
INCOM 2012 Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Programı’nın iki gününde Antalya, Burdur ve Isparta’dan işadamları ile Hintli işadamları ikili görüşmeler yapmasının ardından firma ziyaretleri gerçekleşti.
BAKA’ya organizasyon için teşekkür eden Hintli ve Türk işadamları, görüşmelerin çok yararlı geçtiğini, güzel bağlantılar kurduklarını ifade ederken, ilk yazılı işbirliği de gerçekleşti. Programın ikinci günü Hintli Deejay Neelum Marble Ind. Pvt.Lmd. firması ile adının açıklanmasını istemeyen Batı Akdeniz’deki mermer firması anlaştı. 4 bin 500 dolarlık deneme siparişi veren Hintli firma, aylık 150 bin yıllık 1 milyon 800 bin dolarlık mermer ürünü alacak.


ETİKETLER : Bucak Haberleri, Burdur Haberleri, baka haberleri,
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 
 
Döviz

Toplam Sayfa Gösterimi

Türkiye geneli yol durumu hakkinda güncel bilgiler
 
M AKİF FİDAN DİKİMİ
makif fidan
yangın hava ambulansı
Bucakta kahveler kavşağından kaza
Bucakta kaza mobese kamerasına takıldı
onaç barajı buz tuttu
[ Tümünü Göster ]
 
Lütfen haber arşiv tarihi seçiniz.
 
BUCAK'IN ANTALYA'YA BAĞLANMASINI İSTERMİSİNİZ?
BAĞLANSIN
BAĞLANMASIN
Diger anketlerimiz için tıklayın...
 
bbc, burdurdefterdarlığı, asmalar hastalandı, burdur barosu, torba yasası, anayasa, vergi rekortmenleri, ağlasun sagalasos antik kenti, selahattin kanten, HALK VE EŞİTLİK PARTİSİ, Burdurun köy yolları kardan temizlendi, celal aydoğan, Turkcell, şehit er Serkan Altay toprağa verildi, bucak öğretmen evi, burdur türk eğitim sen başkanı, hükümet parkı , tunç dağı, hayvancılık, saman balyası, rauf denkatş, katı atık, öğretmen yeterliliğinin ölçülmesine tepki, Burdur Emniyet Müdürlüğgü Ebru Projesi, basketbol, ak parti ilçe başkanı süleyman mutlu, yörekxs, milli eğitim, denktaş, AĞLASUNDA KANALİZASYON ÇALIŞMALARI ,
 
© Copyright Gazi SOFT Haber Yazılimı V1.0.5
Her hakki saklıdır.
Bu Site haber scripti Sistemi kullanilarak Gazi Soft Tarafindan Hazirlanmistir.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player