Yasallaştırılmaya çalışılan sözde Ermeni soykırımını inkar edenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasına yönelik yasayı kabul eden Fransa'yı kınadıklarını açıklayan Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Varol, kınamaya ilişkin şu görüşlere yer verdi:
“Fransa'nın sözde Ermeni soykırımını inkar edenlerin hapis ve para cezasını öngörenbir kararı kabul eden Fransa’yı esefle kınıyoruz.
Fransa, Kapitülasyon denilen ticari ayrıcalıkla, Osmanlıyı 385 yıl sömürmüştür. İlk kapitülasyonla 400 yıla yakın "Muhteşem Süleyman" (Kanuni) zamanında Osmanlının, ticaret üstünlüğü ile malını, kanını sömürmüş, sonunda da Türk vatanını işgal etmiştir. Ermenilerin hamiliğini yapan Fransa; Cumhuriyet devrinde Ermeni soykırımı iddiası ile ülkesinin çeşitli yerlerine Ermeni anıtı diken Fransa; Cumhuriyet devri sürecinde Türkiye aleyhine çeşitli platformlarda çabalar gösteren Fransa; sadece Cezayir'de, Ruanda'da değil, 1921 Antep ve yöresinin işgalinde 10 binden fazla silahsız Türk halkını kıydığını, Türk soykırımı yaptığını bilelim, tarihsel gerçekleri anımsayarak düşünelim.
Devletin sırtında yüzyıllarca ekonomik kambur olan, Osmanlı’da ilk kapitülasyon kullanma önceliğini kazanan Fransa, günümüze kadar Türkiye’nin 400 yıla yakın ekonomik yönden kanını, malını sömürmüş, bu yetmezmiş gibi, uluslararası platformlarında AB de olduğu gibi, çeşitli konularda aleyhimize tavır aldığı görülmekte. Son olarak, Türkiye’nin AB ye girme çabasına Fransa tarafından engeller çıkararak AB yolunu bizim için kapatmaya çalıştığı malum.
Sözde Ermeni Soykırımını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören tek yanlı, haksız ve asılsız teklifin Fransa Ulusal Meclisi Genel Kurulunda görüşülerek kabul edilmesi tarihte Fransızların Osmanlının devamı Türk Milleti üzerinde sinsi planlarının ne kadar gerçekçi oldukları bir kez daha gözler önüne serilmiştir ,alınan bu karar vahim, kabul edilemez ve tarihi bir hatadır. Fransız Parlamenterler tarihî Türk-Fransız dostluğa zarar vermekle kalmamış, Türk Milleti'ni de ebediyen kaybetmişlerdir. Bu tasarı iki millet arasında derin ve onarılmaz yaralara yol açmıştır. Ülkemizi ve geleceğimizi yakından ilgilendiren bu tür olaylar karşısında suskunluğumuzu bozmak ve tepkimizi koymak zorundayız. Burdur Ticaret Borsası olarak Fransa’nın yaptığı bu şuursuzluğu esefle kınıyoruz.”