Bu haber 08 Nisan 2011, Cuma 17:12:58
eklenmiştir. 257 kez okunmuştur.
Kendilerini Vali Olarak Tanıtan Şebeke Çökertildi Kendilerini Vali Olarak Tanıtan dolandırıcılar Bursa Ankara, Çorum ve Burdur Emniyet Müdürlüklerinin müşterek Operasyon sonucu 16 kişi göz altına alınırken 9 kişi tutuklandı.
Kendilerini vali olarak tanıtıp yardım bahanesi ile para talep edip dolandırmaya çalışan kişi yada kişiler hakkında yakalamasına dönük yapılan çalışmalarda 16 şüpheli yakalanarak göz altına alınmış, bunlardan 9’u Bursa’da iki kişi Burdur’da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine sevk edildiler.
Burdur Valiliği Halkla İlişkiler Basın Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre şubat ayı içerisinde kimliği bilinmeyen kişilerce kendilerini telefonda Burdur Valisi Süleyman Tapsız olarak tanıtarak yardım bahanesi ile para topladıkları ve bazı kişileri dolandırmaya çalıştıkları tespit edildi.
Yapılan tahkikat sonrası Bursa İl Emniyet Müdürlüğünce Ankara ve Çorum Emniyet Müdürlükleri ile ortaklaşa yapılan operasyonda Burdur’da dolandırıcılık olaylarını gerçekleştiren üç kişi ile birlikte toplam 16 kişinin yakalandığı yakalanan 16 kişiden 9 nun çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları, Burdur’da ise iki ayrı dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen üç kişi çıkırıldıkları mahkemece iki kişinin tutuklanırken bir kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olay ile ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.